Bhut jolokia atomic spiciness 1 bhut jolokia

Bhut jolokia

Icon-provenance-peper

Provenance

 Assam, India

Icon-grade-shu

SHU

900.000-1.100.000

Curiosità: Probabilmente un ibrido tra un Capsicum Chinense e Capsicum Frutescens. Nel 2007 è stato nominato come peperoncino più piccante al mondo. Ha detenuto il titolo fino al 2012 quando è stato sostituito dal Trinidad Moruga Scorpion. 401,5 volte più piccante del Tabasco classico. Il nome, di origine mediorientale, significa Serpente Velenoso. Il Bhut Jolokia viene soprannominato “Ghost Pepper”, peperoncino fantasma in quanto la sua piccantezza, prima si nasconde e poi si manifesta improvvisamente nella sua violenza. 

Fruit characteristics:The chili pepper is bright red in color, ranging from 5 to 9 cm in length and about 2.5 to 3 cm in diameter. The fruits are elongated, wrinkled and have a pointed apex. They are extremely spicy with long-lasting persistence.

Pepper Maremma recommends it: Ideal sprinkled over meat carpaccio or simply over roasted or grilled red meat.
Because of its extreme spiciness, we recommend using this chili in very small doses so that you can fully enjoy its flavor and that of the seasoned dishes.

Our products with Bhut jolokia