Habanero red savina high spiciness habanero red savina

Habanero Red Savina

Icon-provenance-peper

Provenance

Yucatan  

Icon-grade-shu

SHU

450.000-900.000

Curiosità: L’Habanero Red Savina è stato scoperto per la prima volta da Frank Garcia nel 1989 quando notò in un campo di Habanero orange una pianta con frutti rossi alla quale diede il nome di sua madre, Savina. Nel 1994 entra nel Guinness dei primati come peperoncino più piccante con la misurazione di 577.000 SHU (Unità Scoville) e detiene il primato fino al febbraio 2007 quando venne battuto dal Bhut Jolokia. 

Feature of fruits: The fruits have a characteristic roundish shape, 3 to 5 cm long and 2 to 4 cm wide, turning bright red when ripe. They have a distinct aromatic flavor of fresh green bell pepper with fruity notes, very spicy in the finish.

Pepper Maremma recommends itHabanero Red Savina is most often used in the preparation of tomato sauces for seasoning pasta dishes; also ideal for accompanying beef such as hamburgers or chicken meat such as Mexican-style spicy wings.

Our products with Habanero Red Savina